'Wat of wie vandaag belangrijk lijkt telt morgen al niet meer mee....'  In de serie The Garbage Collection probeer ik hetgeen wat eigenlijk heeft afgedaan, tot afval verworden is, een nieuw leven te geven. Vaak lijkt een figuratief stilleven daarbij een bijna abstracte wereld te worden. Niet de wereld in een zandkorrel maar in een afvalemmer. Soms als stille getuige van de snelle vergankelijkheid van materie, personen en gebeurtenissen in onze tijd. Soms louter als weergave van de schoonheid die zomaar ontstaat op het moment dat niemand meer naar iets omkijkt.  

 

 

 

 

Voor reacties op mijn werk:

Voor Irene ter Haar Art Prints op papier of canvas:

ART PRINTS by Saatchi

 

'Waar nieuws van morgen onbetaalbaar is en dat van gisteren voor de vuilnisbak.' (quote Philip Freriks).

Yesterday News is gemaakt na de moord op Theo van Gogh, toen de krant, item van de dag, diezelfde avond alweer tussen de fruitschillen in de afvalbak lag. Hoe bizar...

In tegenstelling tot eerder werk, doorgaans nogal conceptueel en strak geschilderd op groot formaat, is in de latere serie 'Frutsels en Spinsels' bewust gekozen voor een andere techniek. Door collagemateriaal met acrylverf te bewerken is daarbij niet alleen visueel heel ander werk ontstaan, maar is tevens het thema verschoven. Waar eerder werk vooral was bedoeld als eerbetoon aan het razend tempo waarin de dingen als wegwerpmateriaal vergaan of vergeten worden, gaat het hier over dingen die juist maar blijven hangen. Niet weggestopt lijken te kunnen worden in vergetelheid.